https://www.amshuizen.com/de-officiele-feestelijke-opening-van-de-gerenoveerde-pastorie-olv-v/n67c29
Vragen? Bel: 035 – 53 365 05
 
Een voorbeeld project voor de RK kerk in Nederland
de-officiele-feestelijke-opening-van-de-gerenoveerde-pastorie-olv-v

Een voorbeeld project voor de RK kerk in Nederland

Afgelopen 7 juli 2015 is met enorme belangstelling de voormalige pastorie

Op feestelijke wijze geopend en uiteindelijk ingezegend door pastoor J. Dresmé.

Een groot gezelschap van ca. 55 mensen was op de Koninginnenweg 40 aanwezig om de Oplevering en het behoud van het  Gemeentelijk Monumentale Gebouw te vieren. Onder de aanwezigen waren de bestuursleden van de RK Kerk Hilversum, betrokken professionele marktpartijen, vertegenwoordigers van de Gemeente Hilversum, onderaannemers , en buurtbewoners.

Na de introductie van de ceremoniemeester  en opdrachtgever namens het kerkbestuur de heer Pieter de Klerk  kreeg de heer  A. van der Laan Van AMS Advies & Ontwikkeling complimenten voor de ontwikkeling en de directievoering van het Project, aangezien het project is uitgevoerd binnen budget en binnen de overige kaders (tijd en kwaliteit).

Het is een  bijzonder voorbeeldproject  vanwege het feit dat dit het eerste project in Nederland is, welke door de RK Kerk in eigen regie is uitgevoerd, zo vertelde Pastoor J. Dresmé. Binnen de randvoorwaarden van het Bisdom heeft het kerkbestuur AMS aangesteld als gedelegeerd opdrachtgever om  in opdracht van de kerk  de ingrijpende verbouwing/restauratie te doen.

Volgens A. van der laan is het project geslaagd door de goede samenwerking met Pieter de Klerk, het Kerkbestuur, de Gemeente Hilversum en de betrokken marktpartijen. Na sloop en asbestverwijdering is het pand verbouwd met  behoud van veel kwaliteit  tot 5 luxe levensloop bestendige appartementen. Dit is gebeurd  in het beleidskader van het nieuw vastgestelde  Zorgstelsel van de Overheid  voor “Scheiden Wonen en Zorg “. Ouderen met een lichte zorgbehoefte worden geacht langer thuis te blijven . De pastorie is voor deze doelgroep verbouwd. Gezien de belangstelling voor de huur appartementen is het een geslaagde maatschappelijke opgave.

A. van der Laan schetste het verloop van het project en bedankte in zijn speech de voorzitter van het Kerkbestuur, Pastoor J. Dresmé voor het gegeven vertrouwen (zie foto ).

Daarnaast werden nog een aantal personen in het zonnetje gezet met een fles wijn of een boeket.

  1. Zonder  de vastberadenheid en inzet van Pieter de Klerk was het project niet van de grond gekomen! Het kerkbestuur onderstreepte dit door Pieter een diner bon voor twee personen te geven. Ook zijn vrouw Hetty werd met meerdere bloemboeketten verrast.
  2. Robin van Rossum, Projectarchitect van OOKarchitecten wordt bedankt voor zijn ontwerp waarbij moderne uitbouwen worden gecombineerd met een oud monumentaal pand.
  3. Na de aanbesteding 12-9-015 tussen 4 aannemers is  dhr. G. Wilbrink van aannemer Wilbeek Bouw en Onderhoud geselecteerd . Op 4 november 2014 is deze gestart met het sloopwerk. Met veel zorg en aandacht is de verbouwing in 6 maanden tijd tot tevredenheid gerealiseerd. Een hele opgave om zo’n oud pand te slopen om daarna weer op te bouwen.
  4. De aanwezige wethouder Nicolien Van Vroonhoven en haar medewerker mw. Annette Koenders werden door P.de klerk met een bos bloemen in het zonnetje gezet als bedank voor de donatie en de samenwerking. De bestemmingswijziging is mede door toedoen van de gemeente Hilversum erg snel verlopen. De behaalde tijdwinst bedraagt ca. een half jaar. De gemeente heeft voor het herstel van het glas in lood, de monumentale erfscheiding en het monumentale gebouw een subsidie verleend ter waarde van ca. €50.000,00.
  5. AMS heeft als blijk van waardering  en symboliek een grote Nederlandse vlag gedoneerd aan de toekomstige huurders . De vlag wapperde aan de vlaggenmast van 5 meter midden in de voorgevel. De voormalige huishoudster Vera nam de vlag bij wijze van spreken in ontvangst en was vol enthousiasme over de terugkeer naar de pastorie. Zij feliciteerde de sleutelfiguren van het project met een fles wijn.

Na de rondgang door het gebouw was er nog een feestelijk BBQ.

Dhr. A. van der Laan feliciteert de Voorzitter van het Kerkbestuur Pastoor J. DresméDhr. A. van der Laan bedankt Dhr. P. de Klerk voor de samenwerking en overhandigt Echtgenote Hetty een bos bloemenDhr. A. van der Laan bedankt Architect R. van Rossum van OOKarchitecten voor de samenwerkingDhr. A. van der Laan feliciteert Dhr. G. Wilbrink<br />
van Wilbeek Bouw en Onderhoud met het behaalde eindresultaat

Wij stellen uw belangstelling op prijs. Neem contact met ons op als u vragen heeft.

Contact