https://www.amshuizen.com/particulier/referenties/planvoorstel-voor-villa-s-op-het-postiljon-te-laren-nh
Vragen? Bel: 035 – 53 365 05
 

Planvoorstel voor villa’s op het postiljon te Laren NH

Visie van AMS

De gemeente Laren had in het jaar 2006 tien percelen grond met een oppervlakte van ca. 1000 m2 - 1500 m2 groot in de verkoop voor particuliere initiatieven via een lokale makelaar in Laren. Aangezien de verkoop van de bouwgrond stagneerde, had AMS de oplossing voor dit probleem. 

Plan voor 14 landhuizen

Het idee van AMS was dan ook om een mix van 14 stijlvol geschakelde – en vrijstaande landhuizen te realiseren. Dit planconcept is destijds door AMS  uitgewerkt in samenwerking met architect Dhr. Jan Piet Roselaar van het architectenbureau Roselaar uit Laren. AMS heeft de gemeente Laren, als eigenaar van de bouwgrond hierover geinformeerd. De visie van AMS werd goed ontvangen. Het voorgestelde plan van AMS werd door de gemeente voorgestaan. Niet veel later werd een tender uitgeschreven via de verkopende makelaar.

 

Tender voor 10 villa’s

Ons plan met een mix  voor 14 stuks al of niet geschakelde villa’s was strijdig met  het vigerende  bestemmingsplan voor 10 woningen.

Later werden we door de makelaar uitgenodigd voor een tender van 10 luxe vrijstaande landhuizen. Het beste bouwplan zou de voorkeur krijgen. De grondprijs was immers al van te voren vastgesteld. Verdere verdichting van de locatie werd uitgesloten door de gemeente. AMS heeft wel een plan met 10 woningen uitgewerkt, maar heeft uiteindelijk de gemeente Laren bedankt voor de uitnodiging gezien het extreem hoge risicoprofiel.

 

 

 

 

Wij stellen uw belangstelling op prijs. Neem contact met ons op als u vragen heeft.

Contact