https://www.amshuizen.com/woningbouw/referenties/nieuwbouwplan-voor-34-karakteristieke-eengezinswoningen-in-z
Vragen? Bel: 035 – 53 365 05
 

Nieuwbouwplan voor 34 karakteristieke eengezinswoningen in Zwijndrecht

Herstructurering

Het kleinschalige woningbouwplan met 34 eengezinswoningen in het herstructurerings-gebied Zuidelijke Driehoek te Zwijndrecht  is door AMS ontwikkeld in samenwerking met Bouwfonds Ontwikkeling, na overname van de Rabo Vastgoedorganisatie.

Doe ontwikkelaar 

AMS is door de gemeente benaderd en heeft  in 2006 een prijsvraag gewonnen voor de ontwikkeling van de locatie. Naderhand hebben de partijen een koop- en ontwikkelings- overeenkomst met de gemeente Zwijndrecht getekend. Namens de partijen was AMS de doe ontwikkelaar.

Bouwrijp maken 

De gemeente had twee petten op. Na het definitief worden van het ontwerp, heeft de gemeente de locatie bouwrijp gemaakt. Hiertoe zijn de bedrijfspanden van een voormalig logistiek transportbedrijf gesloopt en is de bodem van de locatie gesaneerd. De locatie is ca. 1 meter diep uitgegraven en voorzien van een nieuwe toplaag.

 

 

Voorlichting

Het kleinschalige nieuwbouwplan is te zien als een stuk stadsvernieuwing van een oude volkswijk.  De gemeente wilde meer bedrijven in de directe omgeving verplaatsen om woningbouw te kunnen realiseren. de bewoners waren terughoudend. Met de bewoners van de aanpalende percelen en de mensen uit de directe omgeving zijn meerdere informatie avonden gehouden om met elkaar te spreken over de inhoud van de plannen en de voortgang. Na verloop van tijd kregen de omwonenden vertrouwen in het woningbouwplan.

Architectuur

De architectuur en uitstraling van het ontwerp sprak de omwonenden bijzonder aan. Stijl Architectuur uit Dordrecht heeft het ontwerp gemaakt. Het bouwplan heeft een dorps karakter ( jaren 30 stijl) , die aansluit bij de woningen die er al staan. De constructeur is Concretio uit Zwijndrecht en de betrokken installatieadviseur was IOC uit Ridderkerk.

Betrokkenheid

AMS heeft het plan ontwikkeld, de bestemming gewijzigd, de omgevingsvergunning geregeld en was betrokken tot en met de verkoopfase omstreeks 2009.

Wonen aan het HofWonen aan het hof boven garage van buurmanHoekoplossing bij toegang tot het hofGrote 2/1 kap woning met gekeimde gevelEengezinswoningen aan de zomerdijkHoekwoningen met erkers in de keuken.Bouw terreinVoormalig transport bedrijf op de locatie is gesloopt.

Wij stellen uw belangstelling op prijs. Neem contact met ons op als u vragen heeft.

Contact