https://www.amshuizen.com/woningbouw/referenties/ontwikkeling-en-bouwmanagement-van-5-luxe-appartementen-i
Vragen? Bel: 035 – 53 365 05
 

Ontwikkeling en Bouwmanagement van 5 luxe appartementen 

Restauratie & Transformatie van een Monumentale Pastorie in hilversum

De pastorie OLV-V aan de Koninginneweg 40 te Hilversum is in juni 2015 opgeleverd. In 8 maanden tijd is de verbouwing gerealiseerd in het kader van scheiden Wonen en Zorg.

Draagvlak

AMS heeft met het kerkbestuur OLV-V en de gemeente Hilversum overeen-stemming bereikt over het transfor-matieplan van de verwaarloosde monumentale pastorie.

Rol AMS

AMS heeft als gedelegeerd opdracht gever van de kerk de ontwikkeling gemanaged. Tijdens de realisatie heeft  AMS als directievoerder opge-treden. De transformatie is binnen de kaders van kwaliteit, bouwtijd en de financiën gerealiseerd. Een win-win situatie voor kerkbestuur, gemeente, omwonenden en huurders.

Transformatie

Volgens het ontwerp van Ookarchitecten is het pand onderverdeeld in een vijftal 3 kamer appartementen. De appartementen zijn aangepast en afgestemd op de behoeften van de doelgroep “ouderen met een lage zorgindicatie” ( zzp 1 t/m 3 ).

Thuiszorg

Er zijn afspraken gemaakt met twee zorgbedrijven over  zorg aan huis. De thuiszorg organisaties Hilverzorg en UwZorgMijnZorg zijn op voorhand bij het project betrokken door AMS. Particulieren mogen echter zelf bepalen wie zij voor de thuiszorg inschakelen.

 

Monument

De pastorie is als gemeentelijke monument in haar oorspronkelijke staat teruggebracht. Het dak met natuurstenen leien is compleet vernieuwd. De gevels zijn schoon gemaakt en hersteld. Monumentale onderdelen zijn in oude glorie hersteld. Zo is bijvoorbeeld al het glas-in-lood van het trappenhuis in de achtergevel gerestaureerd. Maar ook is de monumentale tuinmuur met hekwerken en toegangspoorten langs de Koninginneweg gerestaureerd.

programma

Het woongebouw heeft:

  • 2 appartementen op de begane grond.
  • 2 appartementen op de eerste verdieping
  • 1 'penthouse' onder de kap met karakteristieke houten spanten.

 De appartementen van 80-100 m2 hebben allemaal een royale buiten ruimte op het zuiden.De appartementen zijn gelijkvloers, levensloopbestendig en hebben individuele installaties.

Veiligheid & comfort

In het pand is een compleet nieuwe liftinstallatie gerealiseerd. Voor de veiligheid en het comfort zijn de appartementen uitgerust met een videofooninstallatie die in verbinding staat met camera’s en een elektrische deuropener ter plaatse van de hoofdentree en de informele achter- entree.

 

Stijl en sfeer

De woningen hebben veel stijl en sfeer vanwege de hoge vertrekken, de grote gevelkozijnen, de klassieke aftimmeringen en de houten binnen kozijnen. Ook worden de appartementen gebruiksklaar opgeleverd, inclusief een luxe keuken met apparatuur.

Rolstoeltoegankelijk

De badkamers  en toiletten worden ingericht met mooi tegelwerk , goed sanitair en zijn rolstoeltoegankelijk. In de appartementen zijn loze leidingen aangebracht om in de toekomst domotica voorzieningen aan te kunnen brengen (bv bewegings melders of een verpleegoproep systeem).

De 3-kamerappartementen zijn bijzonder aantrekkelijk vanwege de locatie in het hart van Hilversum, nabij het station, de Vorstin, de nieuwe bioscoop, het marktplein en het winkelcentrum. Het gemeentehuis, het omroepcomplex en intramuraal zorgcomplex “het Ridderspoor“ van de King Arthurgroep zijn op loopafstand aanwezig.

Voor informatie over de verhuur kunt u contact opnemen met Makelaarskantoor Van Vulpen Roozenburg in Hilversum www.dromers.com tel.: 035 625 20 70

Vijf woningen in de Pastorie OLV-Vbetrokken PartijenStijlvolle woning uitbreidingenKlassiek entreeVoorgevel tekening van het gemeentelijke monument door Ookarchitecten.Vanuit de uitbouw heb je een mooi uitzicht op de tuin.

Wij stellen uw belangstelling op prijs. Neem contact met ons op als u vragen heeft.

Contact