https://www.amshuizen.com/woningbouw/referenties/ontwikkeling-van-3-flats-117-appartementen-incl-parkeren
Vragen? Bel: 035 – 53 365 05
 

Ontwikkeling van 3 moderne woongebouwen in Overvecht.

Ieder gebouw is 8 lagen hoog bestaat uit 39 appartementen

Mitros Overvecht

De Utrechtse corporatie Mitros heeft in Utrecht Overvecht veel huur woningen. Overvecht is een ruim en groen opgezette buitenwijk aan de noordzijde van de stad Utrecht.  De stedenbouwkundige structuur van Overvecht is volgens een bepaald “stempel – patroon “ van hoogbouw flats, 4 hoog portiekflats en grondgebonden eengezinswoningen.  Naast  het winkelcentrum van Overvecht kwam een oude schoollocatie van de gemeente Utrecht vrij voor een nieuwe bestemming.  Met de realisatie van de nieuwbouw appartementen is ingespeeld op doorstroming en de huisvesting van ouderen in het bijzonder.

koop- en ontwikkelingsovereenkomst

Mitros projectontwikkeling heeft aan AMS ingeschakeld op interim basis voor een periode van een half jaar vanwege een zwangerschapsverlof in de periode 2009 – 2010. Mitros wenst de ontwikkeling van de Bruisdreef locatie door te zetten. AMS heeft namens Mitros met de gemeente onderhandeld en heeft de koop- en ontwikkelingsovereenkomst afgesloten. De randvoorwaarden voor de ontwikkeling zijn hierin opgenomen.

Drie moderne woongebouwen

In totaal bestaat de opgave uit het 117 appartementen. De ontwikkeling bestaat uit twee woongebouwen met sociale huur appartementen (78 st.) en een woongebouw met koopwoningen (39 st.). De gebouwen hebben een moderne strakke  architectuur met gemetselde gevels en hebben een gelijkwaardige constructie en indeling. De geluidsbelasting op de gevels en de aanleg van de half verdiepte parkeergarages waren aandachtspunten bij de ontwikkeling van de gebouwen.

 

Ontwerpfase

AMS heeft de opstalontwikkeling opgestart met het formuleren van een programma van eisen en de opdrachtverstrekking aan de belangrijkste adviseurs: Klunder architecten, Fundament Bouwadvies en IOC opdracht. Samen met deze partijen heeft AMS de ontwerpfase gemanaged.

Realisatiefase

De gemeente had de school reeds gesloopt en heeft de locatie bouwrijp gemaakt. Tijdens de fase van woonrijp maken ( voor oplevering van de gebouwen ) heeft de gemeente de openbare ruimte rondom de locatie aangelegd en ingericht. Door middel van nieuwe straten zijn de drie half verdiepte parkeergarages ontsloten.

Oplevering

Alle drie de gebouwen zijn in een bouwstroom gerealiseerd en gefaseerd opgeleverd in de periode 2011- 2012. Het complex is een waardevolle toevoeging aan de Upgrading van Overvecht.

Situatie van 3 woongebouwen aan de BruisdreefSenioren Woningen naast het Winkelcentrum overvechtParkeergarage aan de voet van het complexDrie Torens in stedelijk gebied

Wij stellen uw belangstelling op prijs. Neem contact met ons op als u vragen heeft.

Contact