https://www.amshuizen.com/zorgvastgoed/referenties/restauratie-transformatie-in-het-kader-van-scheiden-wonen
Vragen? Bel: 035 – 53 365 05
 

Restauratie & Transformatie in het kader van scheiden Wonen en Zorg te Hilversum 

De monumentale Pastorie OLV-V

aan de Koninginneweg 40 te Hilversum is in juni 2015 tot grote tevredenheid  van de betrokken partijen opgeleverd, na een intensieve verbouwing van ca. 8 maanden.

De opdracht

AMS heeft in 2014 met het kerkbestuur OLV-V en de gemeente Hilversum overeenstemming bereikt over de opdracht voor de transformatie respectievelijk  restauratie van de sterk verwaarloosde monumentale pastorie.

De ontwikkeling

AMS heeft als gedelegeerd opdrachtgever van de kerk het renovatieproces gemanaged op basis van het businesplan van AMS. Het oude pand is geschikt gemaakt voor de huisvesting voor senioren met een lichte zorgbehoefte ( t/m zzp3). De pastorie is getransformeert tot een kleinschalig woongebouw met 5 zelfstandige appartementen.

De verbouwing

Na de aanbesteding van het werk heeft aannemer Wilbeek Bouw en Onderhoud het project op goede wijze gerealiseerd. Tijdens de realisatie heeft  AMS als directievoerder opgetreden. De transformatie is binnen de kaders van kwaliteit, bouwtijd en de financiën gerealiseerd. Een win-win situatie voor de betrokken partijen. Het kerkbestuur, de gemeente, omwonenden en huurders zijn verheugd over het gebouw.

Senioren ( zzp 1 t/m 3 )

Het pand is in het kader van scheiden wonen en zorg ontworpen door OOKarchitecten en is onderverdeeld in een vijftal 3 kamer appartementen. De appartementen zijn aangepast en afgestemd op de behoeften van de doelgroep “ouderen met een lage zorgindicatie” ( zzp 1 t/m 3 ).

De appartementen

Het exclusieve woongebouw heeft 2 appartementen op de begane grond, 2 appartementen op de eerste verdieping en 1 'penthouse' met karakteristieke houten spanten. De appartementen zijn allemaal voorzien van een royale buitenruimte op het zuiden. Alle appartementen hebben individuele installaties, zijn gelijkvloers en levensloopbestendig.

Voor de veiligheid en het comfort zijn de appartementen uitgerust met b.v. een videofooninstallatie die in verbinding staat met camera’s en elektrische deuropeners ter plaatse van de hoofd entree en de informele achter entree.

 

Toegankelijkheid

Het gebouw is aan de achterzijde met een rolstoel toegankelijk. De informele entree geeft toegang tot de gemeenschappelijke gang en de lift. In het pand is een compleet nieuwe liftschacht en -installatie gemaakt, zonder dat dit opvalt.

De badkamers en toiletten zijn afgewerkt met mooi tegelwerk, goed sanitair en zijn rolstoeltoegankelijk. In de appartementen zijn loze leidingen aangebracht om in de toekomst domotica voorzieningen aan te kunnen brengen (bv bewegingsmelders of een verpleeg -oproepsysteem).

Thuiszorgorganisaties

Er zijn afspraken gemaakt met twee zorgbedrijven over  zorg aan huis. De thuiszorg organisaties Hilverzorg en Uw Zorg Mijn Zorg zijn op voorhand bij het project betrokken door AMS. Particulieren mogen echter zelf bepalen wie zij voor de thuiszorg inschakelen.

Centraal in Hilversum

De 3-kamer appartementen zijn bijzonder aantrekkelijk vanwege de locatie in het hart van Hilversum, nabij het station, de Vorstin, de nieuwe bioscoop, het marktplein en het winkelcentrum. Het gemeentehuis, het omroepcomplex en intramuraal zorgcomplex “het Ridderspoor“ van de King Arthurgroep zijn op loopafstand aanwezig.

 

De Pastorie en de kerk OLV-VBetrokken PartijenVoorgevel Pastorie na restauratie . AMS heeft vlag cadeau gedaan aan huurders.Stijlvolle entree: een combinatie van oud en nieuw.<br />
Videofoon, camera, deuropener en sleutelkluizen.Glas in Lood is ambachtelijk gerestaureerdModerne Uitbouwen aan de achtergevel. In het midden de informele achter entree.

Wij stellen uw belangstelling op prijs. Neem contact met ons op als u vragen heeft.

Contact