https://www.amshuizen.com/zorgvastgoed/referenties/transformatie-van-basis-school-tot-particulierzorgcomplex-in
Vragen? Bel: 035 – 53 365 05
 

Transformatie van basis school tot particulier zorgcomplex in Almere Buiten 

Visie voor transformatie

Na een bezichting van de school heeft AMS een visie ontwikkeld voor de transformatie van het schoolgebouw tot een particulier zorgcomplex voor mensen met dementie. Almere Buiten is aan het vergrijzen en er is daadwerkelijk behoefte aan huisvesting voor ouderen met dementie. Reeds in dit stadium zijn we met een  zorgexploitant in gesprek geraakt over de transformatie van de school en de exploitatie van dit  intramurale zorgcomplex.

Uitnodiging

AMS heeft op uitnodiging van de Gemeente Almere  een transformatie plan gemaakt om de leegstaande school weer zinvol te gebruiken. Samen met Co-makers is een ambitieus plan uitgewerkt voor een intramuraal zorgcomplex voor particulieren/ ouderen met Dementie. 

Deskundig Team

Met veel enthousiasme en deskundigheid  is in teamverband samengewerkt  met een architectenbureau, een constructeur, een installatie -, een zorgadviseur en een aannemer. De uitwerking van het te realiseren particuliere zorgcomplex  is vanuit diverse invalshoeken getoetst, uitgewerkt en doorgerekend (periode: 3e – 4e kwartaal  2014).

 

Cliënten met dementie

Voor het terrein is een ambitieus tuinplan opgesteld met hagen , terrassen, wandelpaden, bankjes, etc. Een veilige tuin voor de cliënten, waar het goed verblijven is. Het voorste deel van de tuin is ingericht voor de logistiek ( bezoekers, personeel, aan en afvoer van diensten ).

Voor de school is een transformatie plan opgesteld, waarbij rekening is gehouden met algemene – en privé ruimten voor 21 cliënten met dementie ( in 3 groepen van 7 ). Daarnaast voorziet het ontwerp  in verschillende  ruimten voor dag-activiteiten van 11 cliënten uit de wijk.

Doorrekening plan

Van het  verbouwingsplan zijn de bouwkosten,de installatie-kosten, de tuinaanleg en de bijkomende kosten financieel door gerekend. Op basis van een residuele grondwaarde bereken-ing heeft AMS een bieding gedaan voor de aankoop van het leegstaande schoolgebouw.

Gunning

Ondanks de grote behoefte naar dit soort zorgcomplexen in Almere en het feit dat ons plan er met kop en schouders boven uit stak, heeft de gemeente Almere een andere keuze gemaakt. Een andere marktpartij heeft een hogere koopsom geboden voor de school op basis van een woningbouw plan. 

Tuinplan en begane grond voor een particulier zorgcomplex.

Wij stellen uw belangstelling op prijs. Neem contact met ons op als u vragen heeft.

Contact